De pagina delen via

Riviercruises in Nederland

Nederland bestaat uit 12 provincies, waaronder het bekende Noord-Holland en Zuid-Holland. De provincie Gelderland, waar onze vertrekbasis Kerkdriel ligt, is vast en zeker minder bekend: maar deze buurprovincie van Noord- en Zuid-Holland biedt bijzondere mogelijkheden voor riviercruises . Geniet dus van het vlakke landschap vol waterwegen en ophaalbruggen, tulpenvelden, windmolens en fietspaden!

Voor een bootvakantie in Nederland hebben wij verschillende vaarroutes samengesteld: rondvaarten, heen- en terugvaarten of met alleen een heenvaart. Je zult maar liefst 6 provincies van de 12 ontdekken! Zo kun je vanuit Kerkdriel naar 's-Hertogenbosch, dat in de streek Noord-Brabant ligt. Je kunt er ook voor kiezen om door de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg te varen. Elk gebied heeft zijn eigen geschiedenis, tradities en monumenten: allerlei uitstapjes die je niet mag missen!

In (bijna) alle genoemde plaatsen kun je fietsen, wandelen, shoppen, genieten van restaurants, terrasjes, musea, toeristische trekpleisters, enz. En niet te vergeten de mogelijkheid voor liefhebbers om haast overal in Nederland in zoet of zout water te zwemmen.

Nederland heeft dus van alles te bieden en zal van jouw riviervakantie een onvergetelijke herinnering maken …

Bootverhuur in Nederland

Meer weten over de provincies Noord- en Zuid-Holland en Nederland voordat je aan je riviervakantie begint?

  • Wat is het verschil tussen 'Nederland' en 'Holland'?
    "Holland" staat voor twee provincies van Nederland, Noord- en Zuid-Holland, die wereldwijd bekend werden tijdens de zogenoemde 'Gouden Eeuw' (eind 16e eeuw tot begin 18e eeuw). De provincie Holland werd zo ’s werelds eerste handelsmacht. De groei van de provincie trok kunstenaars, schrijvers en geleerden en zorgde hiermee voor de culturele ontwikkeling van het land. Vandaag de dag is Holland nog steeds beroemd, en hoewel het slechts een deel van het Koninkrijk der Nederlanden betreft is de provincie vaak het symbool voor heel het land!
  • Waarom staat de kleur oranje voor Nederland?
    Hoewel de Nederlandse vlag bestaat uit drie horizontale strepen rood, wit en blauw, wordt de kleur oranje vaak gekoppeld aan het land … De in Nederland zeer populaire Koninklijke familie wordt op Koningsdag door het volk onthaald met de kleur Oranje, als verwijzing naar de naam van de Koninklijke familie - "van Oranje Nassau".

Praktische informatie

FAQ, woordenlijst, vaarregels, AANBIEDINGEN… Raadpleeg praktische informatie over de pleziervaart op rivieren.

Onze cruises in Nederland per regio

Vraag gratis onze folder aan

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Nicols gebruik van cookies. Ik ga akkoord.