Terug naar de lijst
Nieuws

Slow tourism & country breaks in Frankrijk 2016 - france.fr

Een boot huren zonder vaarbewijs

Slow Tourisme: het zit in de lift en dat betekent ook voor rivierbotenbedrijf Nicols een stijgende lijn in de boekingen. Terecht, want er is geen relaxtere manier om Frankrijk te ontdekken dan rustig tuffend op een bootje op een van die prachtige, brede rivieren en kanalen!

De grote troef van Nicols: voor deze rivierschepen - in het Frans: péniches - is geen vaarbewijs nodig. Met een gemiddelde snelheid van 6 tot 8 kilometer per uur vertrouwt de overheid het wel… Het is een heerlijk tempo om het landschap te ontdekken, andere mensen te ontmoeten en écht in Frankrijk te zijn. Alle voordelen op een rijtje:

  • Pure eenvoud: alle rivierboten van Nicols zijn te besturen zonder vaarbewijs. Een simpele uitleg volstaat om kapitein te worden van je eigen schip!
  • Totale vrijheid: de passagiers kunnen zelf bepalen wanneer en waar ze stoppen, een uitstapje maken of overnachten.
  • Heerlijke rust: op het water geen drukte en herrie, maar lekker kalm dobberen in de mooiste landschappen.
  • Eén met de natuur: met een kalme rivierboot vaar je vredig door de natuur en zijn bloemen, planten, bomen, vissen, vogels en andere dieren vlakbij.
  • Monumenten en mooie bordjes: het grote genieten gaat door bij iedere aanlegplaats, of het nu om een kasteel of museum gaat, of om de lekkerste restaurantjes!
  • Fijne vaart voor iedereen: met een bootje varen is plezier voor jong en oud. Zeker als zo nu en dan wordt gestopt om te zwemmen, te fietsen, te picknicken of een wandeling!

 

Nicols maakt zijn schepen zelf, al dertig jaar

Nicols is al vanaf 1986 actief als scheepsbouwer en verhuurder. In die dertig jaar heeft deze be-trouwbare partner inmiddels 600 péniches afgeleverd en voor meer dan 30.000 toeristen een ge-weldige vakantie mogelijk gemaakt.
Er zijn twintig vertrekplaatsen, in Bretagne, Anjou, de Charente, de Lot, Aquitaine, langs het canal du Midi, de Camargue, de Loire-vallei, de Bourgogne, Saône en de Elzas.
De schepen zijn geschikt voor 2 tot 12 personen, en er zijn diverse formules mogelijk: huur per week, midweek, weekend enzovoort.

Download het artikel in PDF

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE