BOOTVERHUUR ZONDER VAARBEWIJSin Ierland

Zin in een betoverende cruise, vol mysterie en legendes? Ga voor een vakantie op de Ierse rivieren!

Volg de rivieren stroomopwaarts, door het land van de Kelten, zoals lang geleden de Vikingen deden: neem al varend over deze kalme, heldere wateren een duik in de historische erfenis van Ierland. Rivieren, kanalen en meren strekken zich voor u uit in een prachtige, groene natuuromgeving. Maak van de gelegenheid gebruik om op verhaal te komen en uw lievelings-outdooractiviteiten te beoefenen: forel of zalm vissen, wandel- en fietstochten, golf op een van de 6 internationaal bekende golfterreinen enz. Neem de tijd om de Ieren te leren kennen, een innemend bevolking die onder de meest gastvrije mensen ter wereld worden gerekend. Laat hen u de weg wijzen naar authentieke Ierse pubs, voor gezellige avonden op het ritme van Keltische muziek, uiteraard bij een smakelijke pul Ierse Guinness (om met mate van te genieten)!

VERHUUR VAN BOTEN ZONDER VAARBEWIJS: ONZE VESTIGINGEN IN IERLAND

Geeft u de voorkeur aan Noord-Ierland, of aan de Republiek Ierland, het zuidelijk deel van het eiland? Met Nicols hoeft u niet te kiezen: steek de grens over aan boord van uw motorboot met slaapcabines en zonder vaarbewijs!

Voor uw riviercruise door de 'Midlands' heeft Nicols zijn vloot verdeeld over 3 watersportcentra als vertrekpunten.

 • In het zuiden, in de Republiek Ierland: vertrek vanuit Carrick-on-Shannon, in de County Leitrim, of vanuit Banagher, in de County Offaly. U kunt kiezen om de riviercruise af te leggen door heen en terug te varen, of als enkele route tussen de twee watersportcentra: de ideale oplossing als u al varend zoveel mogelijk gebieden wilt verkennen zonder dezelfde weg terug te hoeven nemen.
 • In Noord-Ierland vertrekt u vanuit Bellanaleck. Vergeet niet dat Noord-Ierland deel uitmaakt van Groot-Brittannië, buiten de eurozone: neem enkele ponden sterling mee om ter plaatse uw boodschappen te kunnen doen!

HOOGTEPUNTEN VAN EEN RIVIERCRUISE IN IERLAND

De TOP 5 van de beste redenen om voor een riviercruise in Ierland kiezen:

 • Op naar het smaragdgroene eiland:
  het groene Ierland, dat een zeeklimaat heeft, doet zijn bijnaam eer aan. De kostbare regenbuien die het land bevloeien zorgen voor uitgestrekte, groene vlaktes: puur genieten voor natuurliefhebbers. De Noord-Atlantische Drift (Gulf Stream) die langs de westkust van het eiland stroomt zorgt voor zeer aangename, zachte zomertemperaturen. Ontvlucht u het liefste de te hete zomertemperaturen? Dan is Ierland dé bestemming voor uw volgende riviercruise met een motorboot zonder vaarbewijs!
 • Hét paradijs voor vissers: wist u dat? Carrick-on-Shannon is een van de belangrijkste vissersgebieden in Ierland! Liefhebbers van zalm en forel, zet je schrap voor een wonderbaarlijke visvangst: snoek, rivierbaars, blankvoorn en beekforel op het visprogramma… 

 • Voor natuurliefhebbers: geniet ver van de drukte en de overbeladen toeristische gebieden, tussen meren en rivieren van de uitgestrekte Ierse groene vlaktes. Dit is een waar paradijs voor ornithologen: vergeet vooral uw verrekijker niet om de vogels te kunnen observeren! Op het water van de Shannon en Erne kunt u een ongelooflijk rijke vogelfauna observeren: eenden, ganzen, sternen, meerkoeten en futen…
  Voor wie van wandelen of fietsen houdt zijn er talloze gemarkeerde wandel- en fietsroutes in deze streek, die nu eens naar een abdij of de ruïnes van een kasteel voeren, dan weer naar een veengebied en beschermd natuurgebied, of naar een karakteristiek dorpje, voor een welverdiende, verfrissende tussenstop in een van de pubs.

 • Cultuur en tradities: Ierland is in de eerste plaats een culturele identiteit en ziel. De Ierse muziek, de Gaelische taal, de Keltische cultuur: een totale duik in een nieuwe wereld. Neem de tijd om de gastvrije, hartelijke Ierse bevolking te leren kennen, die u met plezier kennis laten maken met hun cultuur: stap bijvoorbeeld een Ierse pub binnen, waar vaak liveconcerten zijn. Een vakantie in Ierland is niet mogelijk zonder deze traditionele muziek, waarin de volledige ziel van het land besloten ligt. Muziek is er hier overal: in de pubs, maar ook op straat…onmogelijk om niet ergens een traditionele wijs op te pikken! 

  Wist u dat...? Saint Patrick en Halloween zijn twee van oorsprong Ierse feesten. In de 19e eeuw namen Ierse migranten, op de vlucht voor de hongersnood in hun land, hun gewoonten en tradities mee naar Noord-Amerika. St. Patrick en Halloween worden vandaag de dag nog altijd gevierd in de Verenigde Staten, Canada en talloze andere landen.

 • Historisch erfgoed: Ierland is een regio met een rijke geschiedenis. Uw riviercruise in een motorboot zonder vaarbewijs voert u oever de wateren van de Shannon langs historische plekken en pittoreske dorpjes. Langs de rivier liggen talloze ruïnes van kloosters en middeleeuwse kerken en kastelen. Onze aanraders: het middeleeuwse klooster Clonmacnoise uit de 6e eeuw, het renaissancekasteel in Portumna en de Church of saints Peter and Paul in Athlone mag u zeker niet mislopen.
MAIS DE