BOOTVERHUUR ZONDER VAARBEWIJSen Shannon

Trek eropuit over de Shannon, de langste rivier van de Britse eilanden, waarvan maar liefst 220 km bevaarbaar is, met een ongerepte natuur en een waar paradijs voor vissers! De totale afwezigheid van commerciële scheepvaart, het geringe aantal sluizen en de pittoreske dorpjes stimuleren om te vertragen en voor de duur van een riviercruise op het ritme van de rivier te leven…
pictos-shannon
BOOTVERHUUR OP DE SHANNON

Nicols biedt een nieuwe bestemming aan voor wie een motorboot met woonruimte en zonder vaarbewijs wil huren: trek eropuit over de Shannon en het Shannon-Erne-kanaal in de Ierse Republiek (Zuid-Ierland), vanuit onze twee watersportcentra in Carrick-on-Shannon en Banagher. Kom snel aan boord!


Vanuit Carrick-on-Shannon:

Aan boord van uw motorboot van Nicols vaart u naar Leitrim en neemt u het Shannon-Erne-kanaal: het 63 km lange kanaal, met 18 sluizen, verbindt - zoals de naam al zegt - de rivier Shannon met de Erne. Verken het kanaal tot Ballinamore en vaar weer terug. De reis gaat verder over de meanderende Shannon, tot de Lough Key, waar middenin het meer het McDermott's Castle troont. Bezichtig in Boyle het 12e-eeuwse cisterciënzerklooster. Breng iets verder zuidwaarts absoluut een bezoek aan Athlone, de grootste stad aan de Shannon, met talloze pubs en karakteristieke restaurantjes.


Vanuit Banagher:

Begin uw cruise door de Shannon stroomopwaarts te volgen tot Athlone, waarbij u langs het beroemde Clonmacnoise vaart. Het klooster, dat ook wel 'de zeven kerken' wordt genoemd, is zeker de moeite waard: liefhebbers van oude gebouwen kunnen hier hun hart ophalen!
In zuidelijke richting kunt u het renaissancekasteel in Portumna bezichtigen en verder varen tot Lough Derg, een meer dat u gezien moet hebben, met aan de oevers talloze typische Ierse pubs en restaurants.

MAIS DE