Hoe worden de botenvan Nicols gebouwd?

Nicols is een 100% Franse bouwer van rivierboten, die altijd naar klanten luistert om het comfort en de esthetiek van zijn rivierboten steeds verder te verbeteren. Ontdek alle fasen van de bouw van een Nicols-boot, van ontwerp tot levering.

Een korte geschiedenis

De scheepswerf Nicol’s Yacht werd in 1986 opgericht binnen een 100% Franse onderneming, gespecialiseerd in de verwerking van kunststoffen. In 1990 werd het eerste NICOLS®-centrum voor bootverhuur geopend in Dole (in de Franche-Comté), het volgende jaar werd een boekingscentrale opgericht om de aanvragen van pleziervaarders te verwerken. 35 jaar later houdt NICOLS® nog steeds vast aan deze combinatie van drie competenties: bouw, verhuur en beheer van centra voor bootverhuur. Daardoor heeft Nicols een goed overzicht en een uitstekende beheersing van alle facetten van het vak.

In de loop der jaren zijn er steeds meer boten bijgekomen: na de Marina-boten en de Riviera-boten werden de Sedan-boten ontwikkeld, die gemakkelijk herkenbaar zijn aan hun uitstraling van ‘zeewaardig jacht’ en hun achterterras op gelijke hoogte met de woonkamer (uniek op de markt!). Daarna volgde de Comfort-serie die zeer geliefd is bij stellen, en ten slotte de Estivale-generatie.

In totaal heeft de scheepswerf Nicol’s Yacht 5 series van 25 bootmodellen ontwikkeld en in totaal 650 eenheden geproduceerd.

Ontwerp van een model

Het begint allemaal met een lijst van ideeën. We laten ons inspireren door de opmerkingen van onze klanten, de belangrijkste gebruikers van onze motorjachten, en gebruiken alle suggesties waarmee we het comfort van onze boten kunnen verbeteren en aan de verwachtingen van onze klanten kunnen voldoen.

Zodra het ‘bestek’ is opgesteld, moet een motorjacht worden getekend dat aan alle eisen van onze klanten voldoet: ruimte voor overdag, overnachtingsruimte, esthetische vormen, comfortabele voorzieningen…

De belangrijkste fasen van de bouw

Wanneer de plannen klaar zijn, wordt de bouwmal vervaardigd. Dit houten stuk vormt de basis voor de matrijzen waarmee alle boten geproduceerd zullen worden. Elke matrijs moet een perfect, spiegelglad oppervlak hebben, zodat de bekleding van de boot (opgespoten polyestervezels) geen enkele oneffenheid vertoont. Wanneer de twee belangrijkste delen van de boot – romp en dek – zijn gemaakt, wordt de matrijs verwijderd.

Dit is de eerste ‘geboorte’ van de boot! Vervolgens voeren alle teams de nodige werkzaamheden uit: houtwerkers voor de bouw van de wanden en het binnenmeubilair, lassers/tuigers voor de balkons, ladders en relingen, elektriciens, monteurs en loodgieters voor de binnenuitrusting, bekabeling en dergelijke … tot de boot eindelijk klaar is om de werf te verlaten en naar het verhuurcentrum kan!

Een inrichting die speciaal is uitgedacht voor optimaal comfort en veiligheid

 

Aan boord van de boten van Nicols is alles aanwezig voor optimaal comfort. De meeste van onze modellen hebben een zeer ruime en lichte woonkamer met uitzicht rondom (360°), en een comfortabel ingerichte keuken met alle voorzieningen (koelkast van 200 liter en vriesvak, kookplaat en kleine oven). Soms is er zelfs een magnetron aanwezig (VIP-model)! Met uitzondering van de Riviera-serie (eerste generatie) hebben al onze boten een schuifdeur om het achterterras te bereiken en in de zon te kunnen lunchen.

Het dak is geschikt om op te zonnen en heeft meestal een tweede stuurhut, waardoor de kapitein lekker in het zonnetje kan zitten! Voor de veiligheid heeft Nicols alle boten uitgerust met een dubbele reling, in aanvulling op de gewone reling, waardoor de passagiers (ook de kleintjes!) veilig en prettig over de gangboorden van de boot kunnen lopen. Alle boten die sinds 1998 uit onze scheepswerf zijn gekomen, hebben bovendien een zwemladder. Heel handig om weer aan boord te gaan als u in het water bent beland … op eigen initiatief of als grapje van een medepassagier!

Word eigenaar van uw Nicols-motorjacht!

Een ruime woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, hutten en badkamers: uw Nicols®-boot biedt u het comfort van een drijvend huisje! Daarom hebben sommige klanten de grote stap genomen om een Nicols®-motorjacht te kopen en deze als tweede huis te gebruiken.

Nieuw of occasion, met de mogelijkheid om aanpassingen op maat te laten doorvoeren... liefhebbers van Nicols-boten hoeven niet meer alleen vakantiegangers te zijn, ze kunnen ook gelukkige eigenaars worden!

Onze boten in cijfers

De scheepswerf Nicol’s Yacht heeft al meer dan 650 boten geproduceerd, in 4 botenseries van 23 modellen met een lengte van 8 tot 15 meter.

Deze schepen worden verhuurd vanuit ongeveer twintig verhuurcentra in Frankrijk en Europa. Jaarlijks maken meer dan 30.000 passagiers gebruik van de rivierboten van NICOLS®.

MAIS DE