Boot huren zonder vaarbewijs in de Camargue

Huur een rivierboot... vlak bij de zee!

Stap in uw rivierboot en vaar over het Canal de Rhône à Sète om het meer van Thau en de Camargue te ontdekken. Dit moerasgebied is een prachtig natuurreservaat van 85.000 hectare waar u de mooiste en rijkste flora en fauna van Europa wacht...

pictos-camargue
De perfecte bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en lekker eten

De Camargue is ook een ideale bestemming voor uw woonbootvakantie als u graag bijzondere steden en burchten uit een ver verleden bezoekt, die zijn overgebleven uit de tijd van de eerste kruistochten (de stad Aigues-Mortes).

Bent u een fijnproever? Dan zult u vast genieten van de zuidelijke keuken, de beroemde oesters van Bouzigues, de Costières de Nîmes-wijnen en de muskaatwijn van Frontignan. Houdt u van zonnen en zwemmen? Dan is de Camargue een zeer geschikte bestemming, vanwaar u gemakkelijk de stranden langs de Middellandse Zee kunt bereiken (meestal lopend of met de fiets).

Een korte geschiedenis: het Canal du Rhône à Sète is een logisch vervolg op het werk van Pierre Paul Riquet (de ontwerper van het Canal du Midi in de 17e eeuw). Het duurde meerdere eeuwen voordat alle werkzaamheden om het vroegere ‘merenkanaal’ te vullen met water waren voltooid. In 1811 werd het kanaal aangesloten op de armen van de Rhône in Beaucaire: eindelijk wordt een verbinding gelegd met het Europese kanalennetwerk, op hetzelfde moment dat de rivierverbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee wordt aangelegd.

MAIS DE