Boot huren zonder vaarbewijs in Brandenburg

Verken de regio Brandenburg aan boord van uw boot zonder vaarbewijs!

Met meer dan 170 meren, kanalen en rivieren nodigt deze regio rijk aan waterwegen u uit voor een riviercruise aan boord van uw NICOLS-boot...

pictos-brandebourg
Een vaarvakantie in Brandenburg

Brandenburg ligt in het noordwesten van Berlijn en staat bekend om zijn watersportactiviteiten. Het waterwegennet is rechtstreeks verbonden met de meren van Mecklenburg.

Ons bootverhuurcentrum ligt in Fürstenberg aan de rivier de Havel. Het is een ideaal vertrekpunt tussen 2 regio’s: in het noordwesten in Mecklenburg met zijn 1.000 meren, in het zuiden in Brandenburg richting Berlijn. U kunt kiezen uit verschillende riviercruises aan boord van onze woonboten die geen vaarbewijs vereisen. U hebt de keuze uit arrangementen die variëren van 2 dagen tot meerdere weken.

Opgelet: het grootste deel van de waterweg is toegankelijk zonder vaarbewijs. U dient echter toch in het bezit zijn van een vaarbewijs indien u Berlijn in wilt varen.

Een boot huren op de rivier de Havel: vele bezienswaardigheden

Stap aan boord van een Nicols®-boot vanuit ons nieuwe bootverhuurcentrum in Fürstenberg en laat u betoveren door de pracht en praal van de streek!

  • Een natuurparadijs: observeer het landschap en de vegetatie langsheen de meren, rivieren en kanalen, overblijfselen van de ijstijd. Ontdek de diversiteit van onze goed behouden inheemse flora en fauna. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen op het Müritz-meer. Dit is de ideale plek voor het observeren van onder andere visarenden, aalscholvers en kraanvogels.
  • Houdt u van zwemmen? Het kristalheldere water van de vele meren is werkelijk betoverend. U kunt te allen tijde een duik nemen in het uitzonderlijk zuivere water van deze streek. De meren behoren tot de zuiverste van Europa: op bepaalde tijden van het jaar is het water doorzichtig tot 12 meter diepte. Vissers, onderwaterfotografen en zwemmers voelen zich hier als een vis in het water!
  • Een rijk historisch erfgoed: breng tijdens uw riviercruise een bezoekje aan een aantal bezienswaardigheden! In het noordwesten (Mecklenburg): Rheinsberg en zijn rococo-kasteel; Mirow en zijn bijzondere paalhuizen met rieten daken; Röbel en zijn vakwerkhuizen; Waren en zijn Müritzeum, een ontvangst- en natuurontdekkingscentrum voor het Nationaal Park Müritz. In het zuidoosten (Brandenburg): Himmelpfort, de hoofdstad van de visserij (lokale specialiteit: gerookte vis) en de geboorteplaats van de Kerstman! Templin, een charmant stadje met vestingmuren.

Voor klanten met een vaarbewijs zijn Berlijn en Potsdam ook zeer interessante bestemmingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke vaarroutes.

Huur Boot vakanties aan het Mecklenburgse merengebied:  een vaarvakantie kan zo geweldig zijn!

De rederij NICOLS biedt u prachtige bootvakanties in een van de mooiste regio's van Duitsland, het Mecklenburgse merengebied. Meer dan 170 meren, rivieren en kanalen lonken hier, een bijna onuitputtelijk stuwmeer voor watersporters, ontspanning en luieren. Welke van de meren van Mecklenburg zou u willen verkennen als u een boot huurt? Plauer of Petersdorfer See, Malchower See, Kölpinsee of Fleesensee, Müritz, Binennmüritz of Jabelscher See? Met NICOLS kun je ze allemaal in aan doen!

Met NICOLS ben je de kapitein van de Mecklenburgse meren

Verover het Mecklenburgse Meren gebied terwijl u "meer hopt" en vaar ontspannen van meer naar meer met een van onze comfortabele boten. De regio rond Fürstenberg, een van onze bases in het noordoosten van Duitsland, is perfect voor een bootvakantie. Begin uw rondreis door het Mecklenburgse merengebied in Fürstenberg en ervaar de indrukwekkende natuur. Verwacht romantische historische dorpjes en gezellige herbergen die u zullen verwennen met regionale specialiteiten. Vanuit Fürstenberg rijd je westwaarts richting de grotere Mecklenburgse meren. Maak een stop in Rheinsberg en bezoek het rococopaleis dat Frederik de Grote gebruikte als model voor het Sanssouci-paleis in Potsdam. Historische paalwoningen wachten op de reis naar Mirow en het kasteel van Neustrelitz met zijn prachtige orangerie die naar het oosten lonkt. Het huren van een boot en het navigeren door het merengebied vereist iets meer vaardigheid dan in de grachten, maar je hebt geen vaarbewijs nodig. Geniet van de prachtige natuur en trakteer uzelf op een portie gerookte vis die vers gevangen is.

Fürstenberger Seenland: een eldorado voor watersporters

De natuurlijke Rüblinsee in Neustrelitz Kleinseenland is een van de vele zwemmeren bij Fürstenberg. Het behaagt met een heel mooi zandstrand aan de noordoever en de hoge waterkwaliteit. De NICOLS-basis ligt direct aan de jachthaven Röblinsee aan de bovenloop van de Havel, waar u gemakkelijk uw bootvakantie kunt beginnen. Kijk voor of achteraf eens rond Fürstenberg a. d. Havel, het is het zeker waard. In het stadscentrum is het marktpleinensemble met zijn neogotische stadskerk en de historische ijstijdfontein indrukwekkend. Neem een ​​pauze in een gezellige herberg en probeer lokale specialiteiten, zoals Brandenburgse gestoofde komkommers of boerenkool, die u in de Priegnitz eet.

Het Fürstenberger Seenland is een MUST voor een sportieve vakantie in het Mecklenburgse merengebied. Of u nu wilt zwemmen, varen, vissen of stand-up peddelen, hier heeft u bijna onuitputtelijke mogelijkheden. Het gebied is ook populair bij waterwandelaars, omdat deze recreatiesport geschikt is voor alle leeftijden en je op onnavolgbare wijze dichter bij de natuur brengt. De viskano-pas is een hoogtepunt van dit ontspannen avontuur. Het brengt je drempelvrij van de Gänse- naar de Priesterhavel, die direct in het stadscentrum van Fürstenberg ligt.

Tip: Als u vanuit Fürstenberg de route naar Berlijn wilt varen, heeft u wel een vaarbewijs nodig. In de richting van Neuruppin kun je nog steeds otters, bevers en zeearenden in hun natuurlijke omgeving zien. Ook opmerkelijk is het Oder-Havel-kanaal, dat je vanaf het water een duidelijk zicht biedt op de Reichstag en het regeringsdistrict.
Er is veel te ontdekken rond het Mecklenburgse merengebied. Het verkennen van de omgeving per boot wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

MAIS DE