Vaarvakanties op rivieren in Brandenburg

Verken de regio Brandenburg aan boord van uw boot zonder vaarbewijs!

Met meer dan 170 meren, kanalen en rivieren nodigt deze regio rijk aan waterwegen u uit voor een riviercruise aan boord van uw NICOLS-boot...

pictos-brandebourg
Een vaarvakantie in Brandenburg

Brandenburg ligt in het noordwesten van Berlijn en staat bekend om zijn watersportactiviteiten. Het waterwegennet is rechtstreeks verbonden met de meren van Mecklenburg.

Ons bootverhuurcentrum ligt in Fürstenberg aan de rivier de Havel. Het is een ideaal vertrekpunt tussen 2 regio’s: in het noordwesten in Mecklenburg met zijn 1.000 meren, in het zuiden in Brandenburg richting Berlijn. U kunt kiezen uit verschillende riviercruises aan boord van onze woonboten die geen vaarbewijs vereisen. U hebt de keuze uit arrangementen die variëren van 2 dagen tot meerdere weken.

Opgelet: het grootste deel van de waterweg is toegankelijk zonder vaarbewijs. U dient echter toch in het bezit zijn van een vaarbewijs indien u Berlijn in wilt varen.

Een boot huren op de rivier de Havel: vele bezienswaardigheden

Stap aan boord van een Nicols®-boot vanuit ons nieuwe bootverhuurcentrum in Fürstenberg en laat u betoveren door de pracht en praal van de streek!

  • Een natuurparadijs: observeer het landschap en de vegetatie langsheen de meren, rivieren en kanalen, overblijfselen van de ijstijd. Ontdek de diversiteit van onze goed behouden inheemse flora en fauna. Vogelspotters kunnen hun hart ophalen op het Müritz-meer. Dit is de ideale plek voor het observeren van onder andere visarenden, aalscholvers en kraanvogels.
  • Houdt u van zwemmen? Het kristalheldere water van de vele meren is werkelijk betoverend. U kunt te allen tijde een duik nemen in het uitzonderlijk zuivere water van deze streek. De meren behoren tot de zuiverste van Europa: op bepaalde tijden van het jaar is het water doorzichtig tot 12 meter diepte. Vissers, onderwaterfotografen en zwemmers voelen zich hier als een vis in het water!
  • Een rijk historisch erfgoed: breng tijdens uw riviercruise een bezoekje aan een aantal bezienswaardigheden! In het noordwesten (Mecklenburg): Rheinsberg en zijn rococo-kasteel; Mirow en zijn bijzondere paalhuizen met rieten daken; Röbel en zijn vakwerkhuizen; Waren en zijn Müritzeum, een ontvangst- en natuurontdekkingscentrum voor het Nationaal Park Müritz. In het zuidoosten (Brandenburg): Himmelpfort, de hoofdstad van de visserij (lokale specialiteit: gerookte vis) en de geboorteplaats van de Kerstman! Templin, een charmant stadje met vestingmuren.

Voor klanten met een vaarbewijs zijn Berlijn en Potsdam ook zeer interessante bestemmingen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke vaarroutes.

Nicols maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te bieden. Door verder te bladeren, accepteert u het gebruik ervan.

Ik accepteer ×
MAIS DE