BOOTVERHUUR ZONDER VAARBEWIJSin de Elzas

Huur een boot in de Elzas: voor een bijzondere en culinaire bootvakantie...

Als u kiest voor een vaarvakantie op rivieren in de Elzas, maakt u een schitterende tocht langs het water: u kunt bijvoorbeeld richting Straatsburg met zijn beroemde historische wijk ‘Petite France’ varen. U kunt ook naar het westen reizen, richting Lutzelbourg met zijn beroemde ‘scheepslift’ die uniek is in Europa. Vaar daarna door de bijzondere tunnels van Niderviller. U vervolgt uw rivierreis door uw boot stil te leggen op de plassen bij het Saarkanaal en te genieten van zwemmen, vissen en watersporten.

De Elzas en Lotharingen laten u al hun natuurschoon en prachtige karakteristieke bloemendorpjes zien. Vergeet vooral niet om tijdens uw vaarvakantie te genieten van de lekkernijen uit de Elzas!

pictos-alsace
Een boot huren op het Marne-Rijnkanaal, het Saarkanaal en de Moezel

Bijzonder: een vaarvakantie van 3 weken over rivieren, de ‘Europese route’! Als u een boot huurt in de Elzas, kunt u rekenen op de bijzonderste vaarvakanties: bijvoorbeeld een boottocht van 3 weken waarbij u Frankrijk, Duitsland en Luxemburg bezoekt!

Een bootvakantie zonder te hoeven terugvaren op dezelfde route, op rivieren tussen Saverne en Harskirchen
Nicols wil graag tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar vaarvakanties zonder te hoeven terugvaren op dezelfde route. Daarom openen we een nieuw centrum voor bootverhuur in Harskirchen, aan het Saarkanaal, enkele kilometers van de Duitse grens.

Bootvakanties in de Elzas: droomvakanties voor cultuurliefhebbers en zoetekauwen

Een bootvakantie in de Elzas is onvergelijkbaar. Of het nu gaat om ongerepte natuur, romantische vakwerkhuizen, indrukwekkende kastelen of culinaire hoogstandjes, de Elzas inspireert op vele manieren. Het voorbeeld van de Elzas laat ook zien hoe diep de banden tussen Duitsland en Frankrijk zijn. Een boot huren en het landschap vanaf het water verkennen geeft je compleet nieuwe inzichten en uitzichten, echt en een vaarvakantie met een avontuurlijk gevoel.

In de Elzas duiden alle borden op plezier

Een bootje huren in de Elzas en zo een van de mooiste streken van Frankrijk veroveren, dat kan met de gerenommeerde bootvakantie aanbieder NICOLS uit Saverne. Beleef een ontspannen onderbreking van het dagelijkse leven en maak kennis met de veelzijdige cultuur op maar een paar uur rijden van huis.
De hoofdstad Straatsburg is ongetwijfeld een toeristische trekpleister. De gotische kathedraal met zijn beroemde roosvenster trekt jaarlijks duizenden en duizenden bezoekers. Naast talrijke kunstschatten zijn het vooral de culinaire hoogtepunten waar de Elzas om bekend staat. Zorg ervoor dat u een echt Elzasser bord zuurkool probeert wanneer u op een bootvakantie in de Elzas bent. Deze hartige specialiteit is ook het favoriete gerecht van vele Belgen, Nederlanders en Duitsers. De prachtige regio ligt in de klimatologisch geliefde Rijnvlakte. Het is hier altijd een paar graden warmer dan in andere delen van Frankrijk - ideale omstandigheden voor de wijnbouw. Het is dus niet verwonderlijk dat de Elzasser Riesling een wijn voor fijnproevers is.

Als je een boot wilt huren en de hele fascinatie van de Elzas wilt ervaren, dan moet je van Saverne naar Arzviller gaan. Hier bevindt zich de beroemde Arzviller scheepslift en de hoogste sluis van Frankrijk in Réchicourt - beide technische hoogtepunten. Bezoek het kasteel van Lutzelbourg of de Chapelle des Cordeliers met hun beroemde Chagall-ramen in Niederviller. U kunt ook een ontspannende bootvakantie doorbrengen langs het Saarkanaal, direct aan de Duits-Franse grens. Er valt veel te ontdekken tijdens een bootvakantie in de Elzas. Met een comfortabele boot uit de vloot van NICOLS kom je veilig van A naar B en het zal je aan niets ontbreken.

MAIS DE