Boot huren zonder vaarbewijs in Nederland

Nederland bestaat uit 12 provincies, waaronder het bekende Noord-Holland en Zuid-Holland. De provincie Gelderland, waar onze vertrekbasis Kerkdriel ligt, is vast en zeker minder bekend: maar deze buurprovincie van Noord- en Zuid-Holland biedt bijzondere mogelijkheden voor riviercruises . Geniet dus van het vlakke landschap vol waterwegen en ophaalbruggen, tulpenvelden, windmolens en fietspaden!

Voor een bootvakantie in Nederland hebben wij verschillende vaarroutes samengesteld: rondvaarten, heen- en terugvaarten of met alleen een heenvaart. Je zult maar liefst 6 provincies van de 12 ontdekken! Zo kun je vanuit Kerkdriel naar 's-Hertogenbosch, dat in de streek Noord-Brabant ligt. Je kunt er ook voor kiezen om door de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg te varen. Elk gebied heeft zijn eigen geschiedenis, tradities en monumenten: allerlei uitstapjes die je niet mag missen!

In (bijna) alle genoemde plaatsen kun je fietsen, wandelen, shoppen, genieten van restaurants, terrasjes, musea, toeristische trekpleisters, enz. En niet te vergeten de mogelijkheid voor liefhebbers om haast overal in Nederland in zoet of zout water te zwemmen.

Nederland heeft dus van alles te bieden en zal van jouw riviervakantie een onvergetelijke herinnering maken…

picto-hollande
Bootverhuur in Nederland

Meer weten over de provincies Noord- en Zuid-Holland en Nederland voordat je aan je riviervakantie begint?

  • Wat is het verschil tussen 'Nederland' en 'Holland'?
    "Holland" staat voor twee provincies van Nederland, Noord- en Zuid-Holland, die wereldwijd bekend werden tijdens de zogenoemde 'Gouden Eeuw' (eind 16e eeuw tot begin 18e eeuw). De provincie Holland werd zo ’s werelds eerste handelsmacht. De groei van de provincie trok kunstenaars, schrijvers en geleerden en zorgde hiermee voor de culturele ontwikkeling van het land. Vandaag de dag is Holland nog steeds beroemd, en hoewel het slechts een deel van het Koninkrijk der Nederlanden betreft is de provincie vaak het symbool voor heel het land!
  • Waarom staat de kleur oranje voor Nederland?
    Hoewel de Nederlandse vlag bestaat uit drie horizontale strepen rood, wit en blauw, wordt de kleur oranje vaak gekoppeld aan het land … De in Nederland zeer populaire Koninklijke familie wordt op Koningsdag door het volk onthaald met de kleur Oranje, als verwijzing naar de naam van de Koninklijke familie - "van Oranje Nassau".

Vaarvakantie in Nederland

Voor uw vaarvakantie in Nederland hebben we vele cruiseroutes, rondvaart of one way voorbereid. Hiermee kunt u niet minder dan 6 regio's van de 12 regio's van het land ontdekken! Vanuit Kerkdriel bereikt u bijvoorbeeld de stad Den Bosch, gelegen in de regio Noord-Brabant. U kunt ook varen in de regio's Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Limburg. Elke regio heeft zijn geschiedenis, gebruiken en monumenten: zoveel ontdekkingen die u niet mag missen!

In (bijna) alle genoemde plaatsen is het mogelijk om te fietsen, wandelen, winkelen, genieten van restaurants, terrassen, musea, toeristische bezienswaardigheden, etc. Zonder te vergeten voor zwemliefhebbers de mogelijkheid om in zoet en zout water te zwemmen, vrijwel overal in Nederland. Nederland heeft daarom meer dan één troef en moet uw riviervakantie tot een onvergetelijke herinnering maken...

Let op: In Nederland vereisen de omstandigheden en bijzonderheden van de vaarvakantie een zeer volledige navigatie-instructie, die ongeveer 1-1,5 uur in beslag neemt. Daarom moet een supplement van 50€ direct ter plaatse contant worden betaald.

MAIS DE