Boot huren zonder vaarbewijs in Bretagne

Veel mensen kennen Bretagne vanwege zijn ligging aan zee en de vele mogelijkheden die je er hebt om van de zee te genieten. Maar wist u dat Bretagne ook een uitstekende bestemming is om een bewoonbare boot zonder vaarbewijs te huren? Bretagne heeft een fantastisch netwerk van waterwegen: op het kruispunt van de Erdre, de Vilaine en het Canal de Nantes à Brest kunt u de aantrekkingskracht van pleziervaart op rivieren ontdekken in het binnenland van Bretagne!

Middeleeuwse kastelen en dorpen, vakwerkhuizen en oude landhuizen, abdijen en kapelletjes maken Bretagne tot een paradijs voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, cider en Bretonse ‘galettes’ tot een heerlijke plek voor fijnproevers! Neem een weekend, enkele dagen of een week de tijd om het binnenland van Bretagne vanaf het water te ontdekken: gooi de trossen los voor een vaarvakantie vol betovering, geheimen en geschiedenis...

pictos-bretagne
Huur een boot op het Canal de Nantes à Brest, de Erdre en de Vilaine

Een korte geschiedenis... Het idee om een waterweg aan te leggen in het binnenland van Bretagne stamt uit de 16e eeuw. Het duurde tot het begin van de 19e eeuw en de blokkade van Brest door de Britten voordat Napoleon Bonaparte ervan overtuigd was dat het strategisch belangrijk is om Brest te ‘deblokkeren’ via het achterland.

Het werk begint in 1811 en Napoleon III opent het kanaal officieel in 1858. Zo ontstaat er een waterweg tussen de stad Nantes en de rede van Brest.

Tegenwoordig hebben de jaagpaarden plaatsgemaakt voor vissers, wandelaars, sporters… en liefhebbers van de pleziervaart op binnenwateren! Op het punt waar de waterwegen (Canal de Nantes à Brest, Erdre en Vilaine) elkaar kruisen, hebt u volop mogelijkheden om verschillende vaarroutes te volgen. Zo kunt u steeds opnieuw genieten van een bootreis op de rivieren en kanalen van Bretagne.

MAIS DE