Boot huren zonder vaarbewijs op het Canal du Midi

Hebt u weleens gefantaseerd over een woonbootvakantie op het Canal du Midi? Dit is ongetwijfeld het beroemdste kanaal van Frankrijk, ook over de grenzen!

Het werd door de beroemde ‘Zonnekoning’ Lodewijk XIV bedacht om de Atlantische Zee te verbinden met de Middellandse Zee en werd aangelegd door Pierre Paul Riquet. Het Canal du Midi (tegenwoordig Werelderfgoed van Unesco) is de ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van pleziervaart op binnenwateren.

Ga aan boord van uw Nicols-boot en gooi de trossen los: in oostelijke richting voor het meer van Thau en de Middellandse Zee, in westelijke richting voor Toulouse en de Atlantische Oceaan. Tijdens uw bootvakantie bent u bijna het hele jaar verzekerd van zonneschijn!

pictos-canal-midi
Verhuur van boten op het Canal du Midi, Canal de la Robine, Canal du Rhône à Sète

Langs het Canal du Midi staan veel platanen, cipressen en parasoldennen, die u verkoeling bieden onder de zuidelijke zon.

Het Canal du Midi stroomt tussen wijngaarden door aan de voet van de bergketen Montagne Noire. Dit kanaal heeft de ontwikkeling van het transport bevorderd en de handel van zuidelijke wijnen gestimuleerd: hier zijn vandaag de dag nog steeds sporen van te vinden! Het dorp Le Somail (waar Nicols een centrum voor bootverhuur heeft) dankt zijn naam aan het Franse woord ‘sommeil’ (slaap). Schippers van binnenvaartschepen kwamen er namelijk ‘s nachts uitrusten.

Als u graag naar het strand gaat, kunt u een bootreis via Narbonne maken op het Canal de la Robine, tot aan de Middellandse Zee. Of misschien vaart u liever door tot het meer van Thau, vanwaar u de Camargue kunt bereiken via het Canal du Rhône à Sète.

Canal du Midi: Frankrijks mooiste vaarroute voor een boot vakantie

Reizen met een boot op het Canal du Midi, het "Kanaal van het Zuiden", is een van de vakantiedromen van veel mensen, maar Belgen en Nederlanders zijn vooral dol op deze waterweg in het zuiden van Frankrijk omdat het is tenslotte de mooiste ter wereld is!

Huur een boot en ervaar geluk…

Een boot huren en varen op het Canal du Midi is de Franse manier van leven. Het "Kanaal van het Zuiden" leidt door een historisch cultuurlandschap dat Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées verenigt. Het wordt beschouwd als een technisch meesterwerk en verbindt Toulouse met de Middellandse Zee over een lengte van 240 km. Met je volledig uitgeruste rivierboot vaar je zachtjes over het water en laat je betoveren door de kleuren van het zuiden. Je passeert talloze bruggen, aquaducten en vele sluizen, die een zeker instinct vereisen van recreatieve schippers. De beloning zijn unieke uitzichten: je passeert landschappen die op impressionistische schilderijen lijken. Je ziet charmante bakstenen dorpjes waarvan het oranje schittert tegen de zonnebloemvelden. Langs de jaagpaden groeien tienduizenden platanen, cipressen en populieren. Ja, dit is vakantie!

Deze onvergetelijke bootvakanties zijn zowel rustiger als avontuurlijk.

Met NICOLS kun je een reis maken waar de oude Romeinen van droomden - alleen is het tegenwoordig veel comfortabeler.

MAIS DE