Vaarvakanties op rivieren in de Midi

Hebt u weleens gefantaseerd over een woonbootvakantie op het Canal du Midi? Dit is ongetwijfeld het beroemdste kanaal van Frankrijk, ook over de grenzen!

Het werd door de beroemde ‘Zonnekoning’ Lodewijk XIV bedacht om de Atlantische Zee te verbinden met de Middellandse Zee en werd aangelegd door Pierre Paul Riquet. Het Canal du Midi (tegenwoordig Werelderfgoed van Unesco) is de ideale bestemming voor iedereen die wil genieten van pleziervaart op binnenwateren.

Ga aan boord van uw Nicols-boot en gooi de trossen los: in oostelijke richting voor het meer van Thau en de Middellandse Zee, in westelijke richting voor Toulouse en de Atlantische Oceaan. Tijdens uw bootvakantie bent u bijna het hele jaar verzekerd van zonneschijn!

pictos-canal-midi
Verhuur van boten op het Canal du Midi, Canal de la Robine, Canal du Rhône à Sète

Langs het Canal du Midi staan veel platanen, cipressen en parasoldennen, die u verkoeling bieden onder de zuidelijke zon.

Het Canal du Midi stroomt tussen wijngaarden door aan de voet van de bergketen Montagne Noire. Dit kanaal heeft de ontwikkeling van het transport bevorderd en de handel van zuidelijke wijnen gestimuleerd: hier zijn vandaag de dag nog steeds sporen van te vinden! Het dorp Le Somail (waar Nicols een centrum voor bootverhuur heeft) dankt zijn naam aan het Franse woord ‘sommeil’ (slaap). Schippers van binnenvaartschepen kwamen er namelijk ‘s nachts uitrusten.

Als u graag naar het strand gaat, kunt u een bootreis via Narbonne maken op het Canal de la Robine, tot aan de Middellandse Zee. Of misschien vaart u liever door tot het meer van Thau, vanwaar u de Camargue kunt bereiken via het Canal du Rhône à Sète.

Nicols maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te bieden. Door verder te bladeren, accepteert u het gebruik ervan.

Ik accepteer ×
MAIS DE