Boot huren zonder vaarbewijs Tiszameer

Vanuit onze rivierbasis in Kisköre kunt u van een bootvakantie genieten langs de Tiszarivier en op het gelijknamige meer en de groene landschappen met een ongerepte schoonheid bewonderen.

pictos-tisza
Een Vaarvakantie met een woonboot op de Tisza

Weilanden, boomgaarden, boerderijen met rieten daken, beschermde fauna en natuur: rond het Tiszameer, geen grote steden, maar wel mooie en pittoreske dorpjes om te ontdekken met de woonboot. U kunt er kanoën, fietstochten maken langs de oevers, waterskiën, jetskiën... de streek is erg populair bij watersportliefhebbers en biedt volop recreatie.

Vanaf de lente van 2020 is NICOLS het eerste bedrijf dat schepen verhuurt waarop in Hongarije zonder vaarbewijs kan worden gevaren. Een exclusieve, unieke vaarervaring op een vaarroute zonder sluizen.

Een boot huren op het Tiszameer en de gelijknamige rivier

Het Tiszameer met zijn talloze eilanden en kanalen is omringd door vele gezinsbadplaatsen zoals Abádszalók, Tiszafüred, Kisköre en Poroszló, die u zonder vaarbewijs met de woonboot kunt bezoeken tijdens een van uw uitstapjes. Op de tafels van de restaurants staat de lokale gastronomie centraal: bouillabaisse van vis uit de Tisza, verse vis, Palacsinta (dunne pannenkoeken gevuld met vlees). U kunt ook genieten van een diner op het dek van uw boot dankzij uw eigen visvangst in de viswateren van de Tiszarivier.   

Tijdens uw riviercruise op de Tisza kunt u naar het hart van het Nationaal Park van Hortobágy varen, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en een bron van biodiversiteit is. De grootste steppe van Midden-Europa, ook wel poesta genoemd, wordt bewoond door Hongaarse runderen, waterbuffels en Rackaschapen. Enkele csikós richten er nog steeds wilde paarden af in traditionele kledij, met respect voor het eeuwenoude erfgoed. Wellicht komt u ze tegen tijdens uw vaartocht...

MAIS DE