Boot huren zonder vaarbewijs de Charente

De pleziervaart in het departement Charente: een spel van licht en water... De brede en bochtige rivier de Charente, die door koning Frans I ‘de mooiste rivier van het koninkrijk’ werd genoemd, stroomt door de voormalige provincies Angoumois en Saintonge.

Op de hellingen langs de rivier ligt een antieke wijngaard, die werd aangelegd onder invloed van de Romeinen. De aanwezigheid van de Charente bevorderde de groei van de wijnhandel en leverde de beroemde dranken Cognac en Pineau des Charentes wereldwijde bekendheid op. Langs de route komt u een groot aantal wijnkelders en distilleerderijen tegen, die u kunt bezoeken en waar u de dranken kunt proeven.

De regio heeft echter nog veel meer te bieden. De historische overblijfselen uit de tijd van de Romeinen, het religieus erfgoed (veel romaanse kerken), de gastronomie van Charente op basis van zeevruchten (oesters, het gerecht met mosselen 'mouclade', enz.) en de visserij zijn stuk voor stuk sterke punten die uw bootreis tot een onvergetelijke belevenis zullen maken!

pictos-charente
Huur een boot op de Charente

De Charente is voor boten zonder vaarbewijs bevaarbaar tot aan Rochefort. Vanaf dit punt kunt u niet meer rustig varen vanwege de invloed van de getijden. Van Angoulême tot de oceaan, een afstand van 171 kilometer, telt de rivier 21 handmatig bediende sluizen: deze kunnen altijd worden geopend en u kunt dus van zonsopgang tot zonsondergang door de sluizen varen. U hebt daardoor alle vrijheid tijdens uw woonbootvakantie!

MAIS DE