Boot huren zonder vaarbewijs in Mecklenburg

Ontdek Mecklenburg tijdens uw volgende vaarvakantie in het binnenland! Deze streek staat bekend om zijn harmonie van groen en water in het hart van Duitsland.

Ga aan boord voor een bootvakantie midden in het groen! In de rustige streek Mecklenburg, die beschikt over maar liefst 33 meren, maakt u kennis met een uitzonderlijk rijke flora en fauna.

Huur een boot waarvoor u geen vaarbewijs nodig hebt en vaar van Lübz naar het meer van Schwerin of van Lübz naar Waren. Neem voor andere routes contact op met onze teams.

pictos-mecklenbourg-1
een Woonboot Huren op de Elde

Ons bootverhuurcentrum ligt in Lübz in Mecklenburg. Vanaf dit vertrekpunt kunt u over de Elde varen en verschillende grote meren oversteken, waaronder: het Plauer See, Fleesensee, Kölpinsee... en natuurlijk het prachtige Müritz-meer!

Van Lübz tot het Schwerinermeer en van Lübz tot Waren: voor het huren van boten is geen vaarbewijs vereist (raadpleeg onze teams voor meer informatie m.b.t. andere routes). Toch vereist het besturen van uw boot op de grote meren enige aandacht: daarom zal het team van ons centrum u bij het instappen 3 uur lang instructies geven om zo goed mogelijk te kunnen varen.

Vaarvakantie aan de Müritz: het grootste meer van Duitsland moet je gezien hebben!

Als u onze tweede basis in Lübz kiest als uw startpunt voor uw bootvakantie met NICOLS, ligt het Müritz-meer, dat strikt genomen eenvoudigweg Müritz wordt genoemd, aan uw voeten. Het Müritz meer is het hart van het Mecklenburgse merengebied en grenst direct aan het Nationaal Park Müritz. Bij de Müritz waan je je echt aan zee, want met 117 km² is het het grootste meer van Duitsland. Het is groter dan het eiland Sylt en groter dan het Steinhuder Meer in Nedersaksen, en dat  ook heel groot is. De Müritz meet 28 kilometer op het langste punt en 13 kilometer op het breedste punt. Geen wonder dat het vooral in de zomermaanden dat pure vakantiegevoel geeft. Wie wil er nog naar de Middellandse Zee vliegen? Overigens is de Müritz niet gelijk te stellen met de Müritzsee, die ook tot het Mecklenburgse merengebied behoort en in de gemeente Priborn ligt. Het maakt deel uit van de merenketen die in het zuiden aansluit op de Müritz. De Müritz heeft veel kleine "zusjes" en biedt alles wat je maar kunt wensen op vakantie. Als echte rivier kapitein brengt u hier heerlijke dagen door.

De Müritz is een eldorado voor watersportliefhebbers

Het is duidelijk dat watersport hier een prominente plaats inneemt. Als u een boot huurt en het waterlandschap verkent, ontmoet u altijd gelijkgestemde mensen in grote en kleine boten - evenals surfers, kanovaarders en stand-up peddelaars. Natuurlijk heeft de Müritz ook geweldige stranden om te ontspannen en te genieten van de zon. Het Müritz Berenbos is een leuke bestemming voor gezinnen met kinderen. Hier hebben beren een nieuw thuis gevonden in een schitterende omgeving. Het Müritzeum in Waren is niet minder spannend, want het is het grootste zoetwateraquarium van Duitsland voor lokale vissen. Het hoogtepunt van de Müritzeum is een uiterst zeldzame albino goudsnoek! En bent u al in Waren, dan moet u natuurlijk ook eens een kijkje nemen in de historische binnenstad en uzelf trakteren op een heerlijk broodje vis. Als alternatief zijn er leuke restaurants om te stoppen.

Cultuur op de Müritz: inclusief sprookjeskastelen

Het kleine stadje Lübz, waar uw reis met NICOLS begint, is ook een omweg waard met zijn prachtig gerestaureerde, middeleeuwse oude stad. Als u een boot huurt en de Müritz verkent, bereikt u het Plauer meer in ongeveer vijf uur. Het 300 hectare grote natuurgebied op de noordelijke oever is een paradijs voor vogelliefhebbers en kan per fiets verkend worden. Vaar ook door naar Malchow, een eilandstadje dat precies tussen Fleesensee en Plauer See ligt en bekend staat om zijn klooster met tuinen. Een andere 190 km lange route brengt u van Lübz naar Schwerin en via Neustadt Grewe en Parchim terug naar Lübz. U passeert twaalf sluizen. Mis niet het kasteel van Schwerin, dat werd gebouwd op een eiland in het meer van Schwerin. Met zijn vele torens en erkers staat het bekend als het "Neuschwanstein van het noorden". Hoewel er in Lübz geen kasteel is, staat er midden op straat wel een watermolen.

Hebben we uw nieuwsgierigheid gewekt? Bel ons dan ge. Graag informeren wij u over de individuele tochten op Müritz, Müritzsee & Co.

MAIS DE