Terug naar de lijst
Blog

Beleef Bretagne per rivierboot vanaf het water

Degemer mat e Breizh! Welkom in Bretagne - een land vol legendes, met een volledig onafhankelijke cultuur, taal en dromerige landschappen. Het zijn niet alleen de ruige kustlandschappen die zoveel vakantiegangers fascineren. Ook het binnenland van het land wacht op u met prachtige ontdekkingen. Wist je dat Bretagne talloze rivieren en kanalen heeft?

Of het nu Erdre, Vilaine of Canal de Nantes à Brest is - deze waterwegen zijn allemaal bevaarbaar. Het ideale gebied voor uw volgende vaarvakantie met een rivierboot!

Een vaarvakantie is een bijzonder (ontspannen) spannende manier om het land van druïden, menhirs en cider te verkennen. En dat lukt zelfs zonder vaarbewijs! De woonboten van Nicols Glénac en Suce sur Erdre liggen niet ver van Nantes. De voormalige hoofdstad van Bretagne is vanuit Nederland gemakkelijk per auto, trein of vliegtuig te bereiken.

Vakwerk huizen, oude herenhuizen, kloosters en kastelen, plus culinaire lekkernijen zoals de beroemde Bretonse galettes en pannenkoeken - heb je meer argumenten nodig om je volgende vaarvakantie hier door te brengen?

Of je nu alleen een weekend hebt om een ​​Bretonse pauze te nemen of dat je Bretagne een hele week wilt verkennen: vanuit onze vertrek basissen Glénac en Sucé-sur-Erdre heb je alle opties!

Glénac:

Op onze basis in Glénac kunt u kiezen voor een comfortabele rivierboot met ruimte tot voor wel 10 personen. Na een briefing in het varen, kunt u op pad. Glénac zelf is een klein, rustig dorp. De haven is gelegen in het moerasgebied "mortier", waar talrijke soorten vogels en vissen leven. Na ongeveer 15 minuten rijden door dit landschap bereikt u het Canal de Nantes à Brest. Ook andere waterwegen, zoals de Aff en de Vilaine, kunnen vanaf hier worden bevaren. Bretagne is het land van cider. Deze heerlijke appelwijn wordt “brut” of “doux” gedronken. Het is vooral lekker in combinatie met de galettes en crêpes waarvan je kunt genieten in de talloze crêperies langs het kanaal.

Iedereen die zich graag de geschiedenis van het land leert kennen, zal van Bretagne in vervoering raken. Er wachten zoveel oude dorpen en steden op je. In Peillac, een dorp van Gallo-Romeinse oorsprong, kun je bijvoorbeeld nog steeds de overblijfselen van een Romeins kamp zien.

Langs het kanaal nodigen talrijke middeleeuwse kastelen u uit om zich onder te dompelen in de geschiedenis: het kasteel van Castellan in Saint Martin sur Oust, het fort van Rieux of het majestueuze kasteel van Josselin, dat weerspiegeld wordt in het water van het kanaal. Josselin is sowieso een absoluut de moeite waard bestemming voor een walverlof. Dit pittoreske stadje met zijn oude binnenstad, de ambachtslieden, de basiliek Notre-Dame-du-Roncier en de schilderachtige restaurants is gewoonweg betoverend.

Sucé-sur-Erdre

Uw boottocht begint in Sucé-sur-Erdre, bijvoorbeeld op de Erdre richting Nantes. Wat fijn dat je met je gehuurde, rivierboot zonder vaarbewijs met een gemoedelijke snelheid van maximaal 8 km / u over het water kunt varen. Anders zou het snel kunnen gebeuren dat u één van de 17 kastelen mist die elkaar over een afstand van slechts 15 kilometer volgen!

Nantes zelf is natuurlijk ook zeker een bezoek waard. Hier leg je aan op het Ile de Versailles. Het ligt midden in Nantes en heeft een kleine Japanse tuin. De stad van de hertogen van Bretagne is geweldig om te voet te verkennen. Volg gewoon de "ligne verte": deze groene lijn wordt op de grond getrokken en leidt je naar alle bezienswaardigheden. Het is ook een leuke manier voor kinderen om deze stad te ontdekken.

Heb je de wens om Bretagne vanaf het water te ontdekken?

Blader dan door onze route suggesties en plan uw volgende vaarvakantie. Mocht u vragen hebben, dan helpen wij u graag verder. Kenavo (dat betekent tot ziens in Bretons) en tot ziens!

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE