Terug naar de lijst
Blog

Gastronomie, wijn en "laissez-faire": levens genieters houden van een vaarvakantie in zuidwest-frankrijk

Bent u op zoek naar een reisbestemming waar u naar hartenlust kunt smullen, oude muren kunt verkennen en kunt genieten van de typisch Franse manier van leven? Tijdens een vakantie op een gehuurde Rivierboot in het zuidwesten van Frankrijk, niets te wensen over: of het nu op het Canal de Garonne of op de Baïse is, je kunt je motojacht met al je zintuigen beleven en je onderdompelen in de geschiedenis van Frankrijk. 

 

Eten als god in frankrijk

Fijnproevers houden van het zuidwesten van Frankrijk. Als kapitein vaart u met uw rivierjacht zonder vaarbewijs rechtstreeks door deze plezierregio: of het nu Armagnac is, de beroemde wijnen van Buzet of eendenborst in alle variaties - van confit de canard tot foie gras - u kunt er echt van genieten tijdens deze vakantie!

Terwijl je met je familie of vrienden in een comfortabele motorjacht het landschap aan je voorbij laat trekken, zie je vanaf het water de talloze boomgaarden. Nicole Fabre, eigenaar van de verhuur basis in Buzet-sur-Baïse: “Als je door de kleurrijke wekelijkse markten in de regio slentert, zul je je realiseren waarom we deze vruchtbare riviervlakte ookwel de fruitmand van Frankrijk noemen: van appels tot aardbeien tot perziken en de beroemde pruimen van Agen, die bekent staan als de suikerzoete pruimen ‘Les Pruneaux d'Agen”, alles gedijt hier. Velen weten niet eens dat er ook Franse kiwi's zijn. Maar hier, in Aquitaine, worden ze verbouwd! " 

 

Op het spoor van de drie musketiers met uw eigen boot

Op de Baïse tot aan de Gers vaar je met je Rivierboot langs middeleeuwse vestingdorpjes als Nérac, Vianne en Barbaste. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van deze regio. Overal kunt u de sporen ontdekken van de drie musketiers - vooral d'Artagnans - en koning Hendrik IV De duiventorens zijn ook typische herkenningspunten van Lot-et-Garonne.

"Wat rivier vakantiegangers hier in het bijzonder waarderen, is het ervaren van de typisch Franse 'laissez-faire'", zegt Nicole Fabre. “Overigens zijn de rivier en Canal de Garonne prima te combineren in een vaarvakantie van een week. Ontdek de oude versterkte dorpjes langs de Baïse, maar geniet ook van de charme van een boottocht op het kanaal. Hier kunt u uw gedachten echt laten afdwalen en op hete zomerdagen ontspannen in de schaduw van de platanen langs het kanaal. Bovendien loopt het jaagpad pal langs het kanaal, waar je heerlijk kunt fietsen ”, legt Nicole uit. Langs het kanaal zijn er nog veel meer hoogtepunten. Hieronder vallen ook de kanaalbruggen van Agen en Moissac, die per boot kunnen worden bevaren. Een echte beleving! 

 

Een verhuur-basis met persoonlijke ondersteuning in het frans, duits en engels

De medewerker van de boot verhuur basis heeft nog veel meer insidertips voor haar klanten. Bijzonder praktisch: alles in het goed Engels en Duits! Ze is geboren in Duitsland en werkt sinds 2003 op de basis en is beschikbaar voor advies en hulp aan woonbootvakantiegangers. Ze legt u de sluizen langs de route uit, toont de route en heeft waardevolle informatie over de hoogtepunten langs de rivieren of het kanaal. Een technicus neemt vervolgens de verplichte instructie aan boord over. Zodat u kunt ontspannen en de lijnen kunt verlaten!

De verhuur basis in Buzet is vanaf de luchthavens in Bordeaux of Toulouse gemakkelijk te bereiken met de trein, huurauto of taxi. Het seizoen loopt van 1 april tot 31 oktober. Volgens Nicole Fabre is een rivier bootvakantie in het laagseizoen bijzonder aan te raden: "Vooral in september is de gouden herfst met de aangename nazomer temperaturen ideaal om te varen." De boten uit de vier Nicols woonboten series Rivière, Estivale, Sedan en Confort bieden plaats aan 2 personen. 12 mensen. 

 

Wilt u meer weten over een woonbootvakantie in het land van de drie musketers?

Hier vindt u onze voorgestelde routes vanuit Buzet-sur-Baïse. Mocht u vragen hebben, dan helpen wij u graag verder!

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE