Terug naar de lijst
Blog

Gek op water? Daarom is nederland een paradijs voor uw volgende woonbootvakantie.

Kerkdriel is een kleine, charmante plek midden in een groen natuurlandschap. Sinds twee jaar is Kerkdriel ook het vertrekpunt voor uw Nicols huisbootvakantie in Nederland!

Want hier, midden in het recreatiegebied "De Zandmeren", ligt de woonbootbasis van Nicols. U kunt uw boot zonder vaarbewijs huren bij Gina en Dico Verwaal, de eigenaren van de woonbootbasis, en genieten van uw vakantie met familie of vrienden op woonboten die niet ouder zijn dan twee jaar. In 2021 groeit de woonbootvloot in Kerkdriel: een nieuwe Quattro Fly en een Octo Fly worden aan het assortiment toegevoegd.

Water voor zover het oog kan zien

Veel vakantiegangers houden van Nederland vanwege de eindeloze stranden en de prachtige Noordzeekust. Maar het binnenland heeft ook zoveel te bieden. Speciaal voor vakanties op het water! Wist u dat er 7.000 kilometer waterwegen door het land lopen? Ter vergelijking: Frankrijk heeft 9.000 km aan rivieren en kanalen, maar het land is ook negen keer zo groot als Nederland.

Het leuke aan de woonboottochten vanuit Kerkdriel: rondvaarten zijn hier mogelijk. Als u met uw gehuurde woonboot de Maas of Waal oversteekt, ontdekt u in één weekend veel verschillende plaatsen en landschappen.

Fietsen, sightseeing en genieten

Nederland is ook een land voor fijnproevers. Dico Verwaal van de woonbootbasis in Kerkdriel: "Hier kun je elke dag tijdens je reis in een ander Michelin-sterrenrestaurant eten, als je dat wilt. We geven je graag tips voordat je weggaat!"

Fietsers houden van Nederland. Geen wonder, want het is hier zo mooi vlak en het hele land is perfect afgestemd op fietsers: Er zijn overal comfortabele en veilige fietspaden. Neem uw eigen fiets mee of huur er een op de woonbootbasis in Kerkdriel. Dico Verwaal: "Wij raden onze gasten aan om buiten Amsterdam aan te leggen, omdat het in de stad toch al te druk is in de grachtengordel. Neem gewoon de fiets om de stad te verkennen. Het gaat geweldig in Amsterdam!"

Zelfs voor nieuwkomers op een woonboot is een vakantie met een woonboot in Nederland geen probleem. "Een briefing is alleen al om verzekeringsredenen verplicht", legt Verwaal uit. Navigeren en 'sluizen' kan zeer snel worden geleerd.

Zo zou uw week van woonbootvakantie in nederland er kunnen uitzien

Tijdens een rondreis van een week vanuit Kerkdriel ziet u bijvoorbeeld Rotterdam en de grote scheepswerven. U komt ook langs de kaasstad Gouda. Hier kunt u direct in het centrum aanleggen. Dit is ook mogelijk in Utrecht. Dit charmante stadje staat bekend als "Klein Amsterdam". En inderdaad, Utrecht is minstens zo charmant als de hoofdstad van Nederland - alleen veel minder bezocht. In Gorinchem moet je ook zeker aan wal gaan. Het oude vestingstadje is prachtig gelegen en is een echt hoogtepunt op uw woonboottocht. En tenslotte, Heusden is ook op uw route en nodigt u uit om rond te wandelen. Uw kinderen zullen dol zijn op dit stadje aan de Maas, want er is ook een ambachtelijke snoepwinkel!

Ook als u een tweede of derde een woonboot wilt huren vanuit Kerkdriel, zult u zich zeker niet vervelen. Omdat er altijd andere routes mogelijk zijn. Zo kunt u op elke vakantie nieuwe facetten van Nederland ontdekken!

Heeft u de smaak te pakken gekregen van tulpen, windmolens en de warme, Nederlandse manier van leven? Hier vindt u onze routesuggesties van Kerkdriel. Als u vragen heeft, helpen wij u graag!

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE