Terug naar de lijst
Nieuws

NIEUW in de Anjou in 2015: opening van een centrum voor bootverhuur in Laval

Laval is een historische stad met een rijk erfgoed.

Als u via de Mayenne arriveert, wordt u in het hart van de stad verwelkomd door de donjon van het Vieux Château die al sinds het begin van de 13e eeuw uitkijkt over de rivier.
Volg de middeleeuwse steegjes tot aan de 13e- en 15e-eeuwse verdedigingswerken en bewonder de monumentale Porte Beucheresse: deze stadspoort werd vroeger gebruikt om naar Bretagne te gaan.

Bezichtig ook het Maison du Grand Veneur aan de Grande Rue en het Musée du Lactopôle, ’s werelds grootste museum over melk en kaas!

Natuurliefhebbers kunnen het jaagpad volgen, een ononderbroken pad van 85 kilometer langs de Mayenne. Deze route heeft wandelaars, ruiters en fietsers veel mooie verrassingen te bieden, zoals flora en fauna, kastelen en sluizen.

Ook op culinair gebied is er veel te beleven in de regio Laval. Geniet tijdens uw stop van de streekproducten: kaas, appels, rundvlees met het keurmerk Bœuf Fermier du Maine, enzovoorts.

Ontdek zo snel mogelijk deze nieuwe bestemming voor een vaarvakantie van een week. U vaart van Sablé-sur-Sarthe naar Laval of in omgekeerde richting (153 km – 30 sluizen – 26 uur varen)

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE