Terug naar de lijst
Pers

Relaxed: door Frankrijk op je eigen kanaalboot

Romantisch want: samen met je liefste bestuur je een rivierboot op het Canal du Midi in het hart van de wijnstreek Languedoc.

De cruise: het Canal du Midi is ongetwijfeld het beroemdste kanaal van Frankrijk. Het werd door de beroemde Zonnekoning Lodewijk XIV bedacht om de Atlantische Zee te verbinden met de Middellandse Zee. Het is Werelderfgoed van Unesco en een ideale bestemming voor wie wil genieten van een pleziervaart op binnenwateren. Het kanaal is gemakkelijk bevaarbaar en telt weinig sluizen. Bij zomers weer ga je zwemmen in het kanaal of in aangelegde meren zoals Jouarres in Homps. Onderweg vaar je langs talrijke gastvrije restaurantjes in middeleeuwse dorpjes. Aangezien je zelf schipper bent, beslis je zelf waar je stopt om wat te smullen. Lekkerbekken moeten zeker eens het beroemde gerecht Cassoulet en wijntjes uit het wijngebied Minervois ontdekken. Museumliefhebbers
halen hun hartje op in Carcasonne, een prachtige stad.

All aboard! De boten van Nicols kan iedereen besturen, ook wie geen vaarbewijs heeft. Sommige boten hebben een terras om buiten te lunchen of twee stuurhutten om de boot van binnen of buiten te kunnen besturen. Er is zelfs een boot met een mini-zwembadje op het voorterras!

Lees het artikel

Deel het artikel

Om ook te lezen

MAIS DE